10.3. muut suunnistivat vierailulle UPM:n tehtaille Kuusankoskelle ja minä puolestaan Neste Oilin öljynjalostamolle Porvooseen. No, minun visiitti ei kyllä mikään yritysvierailu ollut vaan työhaastattelu mahdollista kesän työharjoittelua varten. Koskapa en luonnollisesti osaa mitään UPM-vierailusta tarinoida, keskityn haastatteluun.

Sain kutsun haastatteluun edellisviikolla ja se puhelu kyllä pelasti muuten huonosti alkaneen päivän. :) 10.3. suuntasin siis Porvooseen. Valmistauduin haastatteluun varaamalla mukaani työtodistuksia, juttunäytteitä ja opinto-otteen. Mietin myös hieman, mitä minulta mahdetaan kysyä, mutta päätin mennä paikan päälle ihan omana itsenäni, tosin hieman siistimmät vaatteet päälle valikoituna. ;)

Minua haastatteli Porvoon yksikön viestintäjohtaja. Hän oli todella mukava ja rento ja sai minutkin rentoutumaan, vaikka alussa vähän jännittikin. Oikeastaan koko haastattelua voisi kuvailla jutusteluksi. Hän kertoi työtehtäviä, joita harjoittelijalla mahdollisesti olisi ja kyseli välillä muun muassa ohjelmistotaidoistani ja mieltymyksistäni viestinnän parissa. Työtehtäviä olisi muun muassa sisällön tuottaminen intraan, valokuvaus, yritysvierailujen ja muiden tapahtumien järjestelytehtävät ym. Viestintäjohtaja kertoi, että he ovat aina innoissaan, kun taloon tulee uusi harjoittelija, sillä he voivat oppia myös harjoittelijalta jotain uutta. Meillä opiskelijoillahan kun on aina se uusin tietotaito. :) Hän myös kehaisi, että ovat aiemmin olleet hyvin tyytyväisiä KyAMKin harjoittelijoihin, sillä me kuulemma osataan asiat käytännössä niin hyvin.

Viestintäjohtaja haastattelee vielä muutaman muun opiskelijan ja ilmoittaa ensi viikolla, kuka otetaan. Toivon sormet ja varpaat ristissä, että minut valittaisiin tehtävään, sillä haluaisin tuon työn todella paljon. Mielenkiintoisia työtehtäviä, palkallinen harjoittelu, mukavan tuntuiset ihmiset, näyttäisi hyvältä CV:ssä, ehkä opinnäytetyön aihekin irtoisi.. Tarvitseeko tuota sen enempää perustella? :) No, yritän nyt vain malttaa odotella ensi viikkoon ja olla nostattamatta turhia toivoja.