Internet, intranet ja ekstranet lienevät kaikille kurssilaisille tuttuja termejä. Tai sitten on kuljettu pumpulia korvissa. :) Kävimme kuitenkin läpi termit ja vähän muutakin aiheeseen liittyvää. Opintomateriaaliksi luimme Jyväskylän Yliopiston sivuilta orgaisaation www-sivujen rakentamisesta (http://www.jyu.fi/viesti/verkkotuotanto/yviperust/artikkelit/verkkoviestintaa_kaytannossa.html)

Intranetin suurin haaste on varmasti saada ihmiset käyttämään sitä. Tai näin ainakin sanoisin KyAMKin nettisivujen tarjoamien kokemusten perusteella. En oikein edes tiedä, mitä intrasta löytyy enkä koe hyödylliseksi sinne kirjautumista, koska useimmiten tarvitsemani tieto löytyy Internetsivuilta. Ehkäpä intra toimisi paremmin ja saisi käyttäjiä, jos se olisi a) selkeämpi b) sen takaa löytyisi sellaisia tietoja, joita oikeasti tarvitsee ja c) näitä tietoja ei löytyisi sitten varsinaisilta Internetsivuilta. B-kohtaan viitaten tällaisia tietoja voisi olla esim. lukujärjestykset.

Intra on kuitenkin tärkeä työväline useissa yrityksissä. Esim. juuri Neste Oililla, jossa kävin työhaastattelussa. He laittavat intraan muun muassa työturvallisuusohjeita. Viestinnän työnkuvaan kuuluu Nesteellä muutenkin paljon intran päivittämistä.

Ekstranet on varmaan vähän tuntemattomampi käsite, vaikka lähes kaikkihan jotakin ekstranetiä käyttävät. Esimerkiksi verkkopankki-palvelut ovat selkeästi ekstranetin aluetta. Mieleeni tulee myös esim. painotalot, joiden verkkosivuilla asiakas voi kirjautua tunnuksillaan ekstranetiin ja katsella ja mahdollisesti muokkailla siellä tilauksen tietojaan.

Nyt kuitenkin riittää löpinät, on aika siirtyä hankkimaan hieman elintasoa eli viikonlopputöihin yövuoroon. Plaah. Nauttikaa vapaista viikonlopuistanne. T. Katkera.