Loma takanapäin ja kyllä tuli tarpeeseen!

Juuri ennen lomalle lähtöä kävin pitämässä seminaarityöni esityksen. Omasta mielestäni esitys meni ihan hyvin. Flunssainen ääni säilyi, en sekoillut sanoissa ihan älyttömästi ja muistin vaihtaa diat oikeissa kohdissa (: Harmikseni en ehtinyt nähdä muiden kuin Annikan esitystä. Muiden esityksiä katsomalla olisi varmasti oppinut yhtä sun toista.

Tänään esittelimme Essin ja Katin kanssa Lappeenrannan verkkosivut. Essi ja Kati olivat analysoineet niitä keskenään edellisellä tunnilla, itse pureuduin sivuihin itsekseni heti lomalta palattuani.

Sivuja analysoidessani tajusin, kuinka älyttömän määrän informaatiota kaupungin sivut vaativat sisälleen. Osa tiedoista oli hieman hankalasti löydettävissä, mutta toisaalta tuollainen faktamäärä ei todellakaan ole helppo sijoittaa täysin onnistuneesti. Ihmiset myös käyttävät eri tavoin sivuja, joten täydellistä kaikkia miellyttävää sijoittelutapaa ei varmaan olekaan. Essi ja Kati kritisoivat sivustoa hyvinkin sekavaksi varsinkin etusivun osalta. Itse olen osittain samoilla linjoilla, osittain eri. Etusivulla on kyllä paljon sälää ja se on hieman levottoman näköinen, mutta asiat ovat kuitenkin mielestäni melko selkeästi esillä. Palvelut-valikon menusta avautuu laaja lista kaupungin palveluista, kohderyhmä-menusta löytyy lähes jokaiselle kaupunkilaiselle suunnattua tietoa ja verkossa asioitavat jutut löytyvät yhden linkin takaa. Kätevää ja selkeää mielestäni.