3.3.2009 alkoi kurssi nimeltä tekstin tuottaminen ja sivuston suunnittelu. Kurssi vaikuttaa mielekkäältä, sillä vastaavaa kurssia ei ole aiemmin ollut. Juuri tällaista saatan kuitenkin tehdä tulevaisuudessa työkseni eli kirjoittaa sisältöä verkkosivuille ja suunnitella verkkosivujen toteuttamista niiden viestinnällisistä lähtökohdista.

Ensimmäinen harjoitus oli kirjoittaa asiallinen sähköposti. Tehtävänanto kuulosti minusta ensin vähän hupsulta, sillä kyllähän sähköposteja tulee kirjoitettua päivittäin. Hetken miettimisen jälkeen tajusin kuitenkin, että kovin asiallisia ne eivät usein ole. Asia saattaa olla rykäisty esille milloin milläkin sanakäänteillä ja allekirjoitukseni on usein nopsasti vain "//Elina" tai joskus jää jopa pois kokonaan. Toki paneudun sähköpostin sisältöön tarkasti silloin kun sen paikka on.

Harjoitus ei tuottanut minulle juurikaan vaikeuksia. Aiheena oli opiskelujen lopettaminen, joten ilmaisin sähköpostilla asiallisesti, että lopetan silloin ja silloin siitä ja siitä syystä sekä mainitsin, mitä teen tulevaisuudessa, jotta päätöksen pitävyydestä ei jäisi epäilyjä. Vaikka harjoitus oli minulle helpohko, oli varmasti vaihteeksi ihan hyvä pysähtyä hetkeksi ajattelemaan, mitä asiallinen sähköposti vaatii.