5.3. aiheena oli blogit. Itse en ollut paikalla, mutta höpistäämpä nyt blogeista ihan yleisesti.

Tästä kurssista tehdään oppimispäiväkirja. Sen saa tehdä joko yksityisenä tai sitten näin julkisena blogina. Itse valitsin blogin, sillä se on myös harjoitusta sille, että tekstit, joita toivottavasti tulevaisuudessa töissä teen, on tarkoitettu muiden silmille eikä omaksi iloksi. Julkisesti kirjoittaessa pitää pitää myös koko ajan mielessä, että tätä lukevat muutkin. Ei voi ehkä mielensä syvimpiä pohjamutia räiskiä ilmoille. :) Tosin näinköhän ne kuuluisivat tämän kurssin piiriin muutenkaan. Julkisuus myös kannustaa kirjoittamiseen. Ei ole mitään järkeä kirjoittaa vain, että tänään tehtiin sitä ja tätä kun johan ne lukijat sen tietävät jo valmiiksi kun on samoilla tunneilla istuttu. Sisältö saanee siis enemmän syvyyttä.

Blogi on muutenkin kiva ajatus oppimispäiväkirjan muotona. Tuntuu, että kirjoittaminen on hieman vapaampaa ja hymiöitäkin voi viljellä :):):):) Heh. Toki tätä blogia voisi kirjoittaa tiukasti asialinjalla, mutta koen, että on mielekkäämpää tuoda samalla mukaan hieman omaa persoonaansa. Nämä tekstit kun eivät ole mitään virallisia, niin käytän haluamiani sanamuotoja ihan vapaasti. Jos linja olisi tiukan asiallinen, voin luvata, että tämäkin teksti olisi aivan toista.

Bloggailu tai blogaaminen tai miten tätä kutsutaankin on erittäin suosittua nykyään. Myös siksi blogi oppimispäiväkirjana on hyvä idea - olemme ajan hermolla. :)